Naisaivot

Äitiyteen liittyviä tunteita käsittelevä blogi.

Kolmas kierto

Kello 6:15 maanantaina.

Kolmas kierto

Kolmas kierto raskauden yritystä. Toinen raskaustesti tässä kierrossa. Kuukautisten ensimmäiset pisarat.

Jälleen ovat naisaivot niin solmussa, että on turhaa jatkaa unen metsästystä.

Tiedostan, että monet ovat yrittääneet lasta huomattavasti kauemmin kuin me, mitä siis itken tässä? Meillähän on vasta kolmas kierto ehkäisyn lopettamisen jälkeen. Niimpä niin, ilman naisaivoja asian ehkä voisikin yksinkertaistaa näin.

Koko eilisen päivän ramppasin wessassa kuukautisia tähystellen. Vuotoni olisi pitänyt alkaa jo perjantaina ja olihan jo sunnuntai. Ensimmäisen kierron jälkeen kielsin itseäni innostumasta ennen positiivista raskaustestiä. Olin ensimmäisessä kierrossa naivin varma, että heti tärppäsi. Mikä pettymys, kun ei tärpännytkään. Toinen kierto meni helpommin. Olin vähän jopa katkera ensimmäisen kierron jäljiltä, koska putosin niin korkealta pilvilinnoista tyhmään todellisuuteen. Tässä kolmannessa selvisin melko pitkälle, ennekuin astuin haaveiden tikapuille. Toki tein raskaustestin heti kun menkat olivat yhden päivän myöhässä ja negatiivinenhan se tietysti oli. Myöhemmin kuittasin negistestin liian varhaisella testausajankohdalla ja nousin seuraavat askelmat kohti pilvilinnoja. Kuulostelin alavatsapistelyjä ja keksin väsymykselle paljon paremman syyn kuin ihan vaan töistä johtuva normaali uupumus.

Nukkumisesta ei tullut tänä yönä mitään. Odotin, että mies lähtee töihin. En haluaisi hänen tietävän minun olevan hullu testailija, vaikka tietäähän hän sen. Heti kun ovi kävi, hyppäsin sängystä ylös testaamaan! Negatiivinen. Olin päästänyt itseni liian korkealle kohti pilvilinnoja. Putosin ja taas sattui maan pinnalle kolahdus. Sattui hemmetisti.

Ennen kuin jätimme ehkäisyn pois, en tajunnut ollenkaan kuinka paljon jo yrittämisvaihe vaikuttaa elämään ja ajatuksiin. Kuinka paljon tuleekaan ajateltua, että miten kerron asiasta töissä tai olisipa kiva kertoa sukulaisille jouluna ilouutisia. Kuinka paljon pyörii naisaivoissa mielikuvat äitiysvaatteista, vauvan potkuista, neuvolakäynneistä & ultrista, yhtälailla kuin aamupahoinvoinneista ja ilmavaivoistakin. Sitäkään en tajunnut kuinka se vaikuttaa suunnitelmiin. Työkaverini intoilevat tulevasta laivareissusta, mutta minä mietin tekosyitä kerrottavaksi jos olenkin juuri tullut raskaaksi. Puolen vuoden päästä odottaville keikoille varasin istumapaikat permannon sijaan, mikä pettymys jos en olekaan silloin raskaana. Ystäväni häihin ensi kesäksi en halua vielä ostaa mekkoa, koska toivon olevani tosi isomahainen silloin. Luulin valmistautuneeni siihen, ettei raskaaksi tulla sormia napsauttamalla. Sanoin kaikille, että onnistuu heti tai kahden vuoden päästä, ei sitä voi tietää. Todellisuudessa olinkin jo syvällä sisällä vuosien aikana hartaasti rakennetussa haavemaailmassa, jonne ei mahtunut pelkoa raskautumisen vaikeudesta.

Next

Aamuteetä haarukalla sekoittaen.

3 Comments

  1. -E-

    Ihanaa kun löysin blogisi. Olemme juuri itse tässä pisteessä, kolmas kierto, menkkojen pitäisi alkaa lauantaina ja kirjoitat juuri minun ajatuksiani <3 Silmääni osui viimeisin postauksesi, raskaana. Tuli oli, epäreilua ja toisaaltaan, ehkä meilläkin onnistuu. Niin ristiriitaista, vaikka kenenkään muun raskaaksi tuleminen ei lisää tai vähennä meidän mahdollisuuksia 😀 Naisaivot nimen omaan! 🙂 Paljon onnea teille! Ehkä meilläkin vielä…

  2. Kiitos ja tsemppiä teille! <3 Aloin alunperin kirjoittaa, koska en tajunnut kuinka raastavaa jo ensimmäisten kuukausien yrittämisvaihe on, enkä löytänyt aihetta käsittelevää blogia. Kiva, jos kirjoituksistani saa vertaistukea!

    • -E-

      Todellakin yllättävän raastavaa!! Rupesin aamulla pohtimaan, että löytyykön yhtään blogia raskauden yrittämisestä ja löytyi tämä 🙂 Ajattelin ennen pillereiden lopettamista olevani hyvin järkevä ihminen ja järki sanookim, että ihan hyvin voi mennä vaikka vuosi. Mutta tunnepuoli pohtii, jo että entä jos me ei ikinä saada lapsia, kun ei heti tärpännytkään. Miehen järki oli paljon vahvempi ja todella putki aivot 🙂 Eikä sitä mies koko ajan pistä merkille kaikki tuntemuksia ja tulkitse jokaista pistosta vatsassa tai mielitekoa.

Vastaa

Ilmaisen julkaisemisen puolesta: Blogaaja.fi & Theme by Anders Norén