Vauvakuplan väriskaala rajoittuu pelkkään vaaleanpunaiseen hattaraan… eikä rajoitu. Värejä, sävyjä ja tunteita on enemmän kuin hattarassa säikeitä!

Sininen. Sinisessä yössä unissaan tuhiseva lapsi on liikuttavan kaunis. Vauva on saanut vatsansa täyteen ja äiti katselee kuinka pienokainen vaipuu lempeään uneen. Äiti silittää vauvan päätä ja säilöö hetken muistinsa syövereihin. Valitettavasti välillä sininen tummuu lähes mustaksi. Vauva ähisee vatsakipujaan, isi kuorsaa ja äiti tarkkailee tilannetta saamatta unta. Äidin sydäntä särkee katsella pienen käpristelyä.

Valkoinen. Onneksi äidinmaito riittää täyttämään pienen masun. Äiti rakastaa sitä ilmettä, joka on vauvan kasvoilla huulten irrotessa nännistä. Sitä tyytyväistä mutrusuuta. Valkoisia liivinsuojuksia kuluu paljon. Maitoa on silti lakanoilla, paidalla ja joka paikassa. Olkoon. Valkoiset vaippavuoret täyttävät jatkuvasti roskakorin. Isistä on tullut roskakuski. Maailma tuhoutunee vaippojen määrästä, mutta kestovaipat vaikuttavat liian työläiltä. Kertakäyttöiset ovat käteviä. Pelastukoon maailma muilla tavoilla.

Keltainen. Keltainen aurinko paistaa ja raikas tuuli pyörittelee maahan pudonneita lehtiä. Äiti työntää vaunuja reippaasti eteenpäin ja löytää aivan uusia lenkkipolkuja kodin läheltä. Äiti nauttii kun enää ei ole isoa masua hidastamassa menoa. Aurinko on keltainen, mutta niin on myös sinappi. Sinappi liittyy vahvasti vauva-arkeen, mutta onneksi se ei haise oikeastaan ollenkaan.

Suklaan ruskea. Äidin herkkua ovat suklaakonvehdit. Äidin täytyy olla vastuuntuntoinen, järkevä ja tunnollinen. Aina ei jaksa olla kunnollinen, joten äiti söi suklaa överit ja sai vatsanpuruja. Äiti ja vauva rupsuttelivat sitten kilvan ilmoja ulos.

Harmaa. Välillä äitiä uuvuttaa ja mieli on harmaa kuin marraskuun sadepäivät. Äiti kiukuttelee isille, joka tietää harmauden olevan vain hetkittäistä.

Punainen. Harmaata huomattavasti useammin äidin mieli säihkyy rakkauden punaisena. Niin syvän punaisena, ettei äiti ole sellaista väriä aiemmin nähnytkään! Niin syvänä, ettei mieleen mahdu mitään muuta.