Terveisiä vauvakuplasta.

Onnen laineet liplattavat. Kupla kelluu ja lipuu pehmeästi eteenpäin. Annan virran viedä vauvan tahtisesti. Puolenpäivän aikaan olen pyrkinyt käymään vaunulenkillä, mutta muuten meille ei ole vielä muodostunut päivärytmiä. Olemme saaneet melko helpon vauvan, jonka kanssa yötkin sujuvat hyvin. Vielä vaatii totuttelua, ettei esimerkiksi suihkussa voi käydä silloin kun itse haluaa. Suihkuun pääsee sitten kun vauvalle sopii. Muuten olen nauttinut uudesta elämänvaiheesta. En halua puhkaista tätä rakkaudentäyteisestä kuplaa. Eilen kävelin työpaikkani ohi ja totesin, etten mistään hinnasta vaihtaisi vauva-arkea hampurilaisten paistamiseen. Tässä kuplassa on hyvä olla.

Kuinka tärkeä on varatutti? Todella tärkeä! Ajoimme Turun keskustaan katselemaan Aurajokeen ankkuroituja sotalaivoja. Kävelimme jokirannassa aikamme ja ihmettelimme valtavia peltipurkkeja muistuttavia sota-aluksia. Autolle palattuamme tutti putosi maahan. Liikkeelle päästyämme vauva suuttui. Suuttui pahemmin kuin kertaakaan aiemmin. Eikä meillä ollut varatuttia antaa pienelle vihaiselle tuttimiehelle. Eikä sitä likaistakaan, koska se oli takakontissa. Olimme pakanneet tunnin reissulle mm. lämmintä varavaatetta ja varavaippoja, mutta emme varatuttia! Onneksi pieni rauhoittui lopulta. Uuden raivokohtauksen välttämiseksi päätimme, että mieheni vie minut&vauvan kotiin ja käväisee sitten yksin kaupassa. Aamun ostosreissulla oli unohtunut hankkia vaippoja ja kahvia.

Pääsin hissillä lähes ylös asti, lähes kotiovelle, kun tajusin: avaimeni on laukussa, joka on autossa! Avaimieni lisäksi myös kännykkäni oli kyseisessä laukussa! En voisi muuta, kuin odotella kotioven edessä miehen kauppareissun ajan. Vaunutkin olivat vielä autossa. Minulla oli vain tutiton vauva ja turvaistuin. Pikkuinen alkoi hermostua. Hyssyttelin vauvaa ja kirosin rappukäytävän itsestään sammuvia valoja. Lähdin aulaan, etteivät naapurit häiriintyisi. Mieheni oli kaupan kassalla huomannut laukussa olevat avaimeni ja tuli kiireesti kotiin. Meitä nauratti. Koomisen hutiloiden hoidettu reissu, mutta kasvettiinpa taas äitinä ja isinä. Jospa jatkossa koittaisi muistaa ostaa kaiken kaupasta kerralla, ottaa varatutin mukaan ja avaimet taskuun!